30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
Monitor SpeakerSubwooferKabelsStandaardsAkoestische Pads

Welke Studio Speakers Kiezen? Maat, Type |StudioSpeaker.nl

Wil je echt goed geluid, dan heb je Studio Speaker of een monitor speaker set nodig. Hier hebben we kort en krachtig een complete opsomming neergezet voor als je een studio speaker of ook zelfs hifi speaker gaan kopen. Waar je op kunt letten, en waarom je misschien voor de een of de ander gaat kiezen, welke maat, welk soort geluid, hoeveel vermogen en andere details waar je misschien niet aan gedacht zou hebben. Hopelijk heb je er wat aan en anders stel je gewoon nog een vraag, want vragen is gratis!

Verschil Studio Monitor Speakers / HiFi Speakers

Wil je gewoon echt goed geluid dan moet je een keuze maken. Je kunt een hifi speakers, of set computer speakers kopen een van een bekend merk. Maar wat is nu beter? Een speaker kan of neutraal en puur zijn, dus zo goed mogelijk het geluid weergeven als het is. Of het geluid lekker laten klinken. Wat lekker is, is dan natuurlijk weer heel persoonlijk en afhankelijk van je smaak. Want je smaak kan natuurlijk ook puur en natuur getrouw zijn en dan kom je toch weer bij studio monitor speakers uit. Of een merk wat speakers maakt die daar in de buurt komen.

Goed geluid

Goed geluid is dus persoonlijk, smaak afhankelijk. Soms kan dat dus met lekker veel bas zijn. Soms lekker helder geluid, met veel hoog. Maar bij studio monitor speakers is dat wat makkelijker. Want goed, of beter, best, betekend ook objectief goed, beter best. Een studio monitor wordt gemaakt om precies de muziek of het geluid weer te geven. En dat kun je natuurlijk testen en meten met een meet microfoon, en je kunt het natuurlijk ook horen

Puur geluid = Het Beste of Saai?

Sommige mensen vinden puur geluid het ultieme geluid. Andere houden meer van een vibe of vaak de extra bas. Gelukkig kun je met een pure speaker altijd via software, equalizers en hoog/laag instellingen de bas en hoog etc aanpassen. Bij een gekleurde speaker kan dat ook, maar je gaat dan ook vaak steeds verder van het orgineel af en het geluid wordt vaak ook steeds meer gekleurd en meer detail gaat verloren.

Studio Speaker Maten

Studio speakers zijn er in verschillende maten. Bijvoorbeeld 3, 4, 5, 6, 7, 8 inch. Dit is de maat van de woofer speaker, dus die het mid en laag doet. Aangezien dit ook vaak meteen de maat van de speakerkast ongeveer bepaald. Een studio speaker van 5 inch heeft dus een woofer van ongeveer 5 inch, dus 5 x 2,5 cm. Een speaker van 7 inch, dus een woofer van 7 x 2,5 cm. Dit is over het algemeen dan ook de maat van de speaker kast, plus een randje om de woofer heen natuurlijk. Maar het is ook meteen een maat en indicatie voor de diepte of laag van de bas. Hoe groter de woofer speaker, hoe beter deze de bas kan weergeven. Is de bas belangrijk? Ja soms wel, maar soms ook niet. Zit de bas niet in de muziek of audio die je luistert dan hoeft de speaker dat natuurlijk ook niet perfect en keihard te kunnen versterken. Luister je altijd zacht vanwege buren, dan is veel bas ook niet nodig, en niet zo handig. Heb je wel veel bas nodig dan koop je eerder een studio speaker set met grote woofers.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 StudioSpeaker.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.