30.000 producten
op voorraad
Gratis Verzending
vanaf €30
XLservice
2,3 of 4 jaar garantie
Afhaalpunten
6650+ in Nederland en Belgie
Veilig Kopen
SSL,iDeal,CreditCard,Paypal
Monitor SpeakerSubwooferKabelsStandaardsAkoestische Pads

Akoestiek Verbeteren?! Slecht Geluid Studio Speaker

Bij studiospeaker.nl krijgen we natuurlijk regelmatig de vraag waarom een speaker of audio systeem niet goed klinkt, en welke je dan beter kan kopen. Of wat de beste monitor set is om te bestellen? en waarom dan natuurlijk. Eigenlijk kunnen we daar kort over zijn, maar natuurlijk ook een lang antwoord van maken. Een set studio speakers is natuurlijk zo goed als de prijsklasse van de set die je koopt. Een voordelig KRK rp5 setje is prima, maar natuurlijk niet vergelijkbaar met de hedd type05 monitor set. Alhoewel, niet iedereen kan direct het verschil horen als je net met muziek of professionele audio begint. En wat minstens zo belangrijk is een goedkoper maar prima setje klinkt echt OK in een goede ruimte terwijl een professionele speaker toch echt maar matig of slecht klinkt in een slechte akoestische ruimte

De Beste Studio Speakers - Koptelefoon

Als we de vraag krijgen: wat is de beste studio speaker. Dan is ons eerste antwoord voor beginnende muzikanten en producers: Een goede studio koptelefoon! Simpelweg omdat je dan niet afhankelijk bent van de akoestiek van de ruimte! Zo als je het via een goede studio koptelefoon kunt horen, zo zal de muziek via een vergelijkbare studio koptelefoon tijdens het mixen van de muziek door de producer, muzikanten en mixing engineer ook geklonken hebben. Je kunt dus zowel de muziek die je mooi vindt horen zoals het bedoeld is, maar ook je eigen muziek en opnamen zo puur mogelijk terugluisteren zonder verkleuring van de ruimte.

Daarnaast zijn er ook natuurlijk goede en hele goede studio monitor boxen die we verkopen. Alleen de betere hebben toch snel een hogere prijsklasse die voor veel beginnen muzikanten toch net iet te ver boven hun budget ligt. Goede betaalbare studio speakers zijn bijvoorbeeld de zeer populaire LP6 van Kali Audio. Deze speakers hebben ook een schakelaar waarmee je, afhankelijk van de plaatsing, de speakers automatisch een correctie kan laten maken voor de akoestiek! Wil je echt de allerbeste speakers die tenminste ook nog betaalbaar zijn dan adviseren wij de Hedd speakers!


Wat doet Slechte Akoestiek?

Akoestiek is slecht wanneer het hoge, midden of lage tonen verstoort, of de balans tussen alles verstoort. Dus een speaker is van zichzelf bijvoorbeeld helemaal mooi puur en neutraal van laag tot hoog. Zet je de speakers bijvoorbeeld helemaal in de hoeken van een kleine slaapkamer dan zul je gaan horen dat de bas in verhouding te hard kan gaan klinken. Dus je denkt en hoort dat de bas harder is dan deze in werkelijkheid in je muziek en je opname is. Ga je deze dan in de trein via een goede studio koptelefoon terugluisteren, dan is die bas er niet meer. Dit wil je dus normaal voorkomen als je muziek opneemt, mixt en produceert. Eigenlijk moet je bij opnemen, mixen, produceren en masteren alles zo puur en duidelijk mogen kunnen horen.

Akoestiek Verbeteren

Akoestiek verbeteren doe je door

- Speaker plaatsing
- Akoestische panelen (zacht en hard)
- Zachte materialen (vloerbedekking, gordijnen,etc)
- Speakers op standaards of pads, niet direct op je tafel/bureau

Speaker plaatsing

Speakers in hoeken versterken de bas. Speakers gericht op hard oppervlakten kunnen hoge reflecties verergeren. Speakers die niet juist ten opzichte van de luisteraar geplaatst zijn verstoren het stereo beeld, maar kunnen ook de hoog minder goed weer geven. Speakers niet op ongeveer oor hoogte zijn minder precies in het hoog.
Professioneel advies van XLmusic.nl Experts? Stel een vraag
Copyright © 2000-2021 StudioSpeaker.nl website van XLmusic.nl webshop onderdeel van CRMAV.com
Openingstijden
Klantenservice maandag-vrijdag
Telefoon: 9:00 - 17:00
Email: 9:00 - 20:00
Whatsapp(berichten): 9:00 - 21:00
Showroom: (op afspraak)
Algemene voorwaarden | Service & Garantie | Privacy Verklaring

XLmusic.nl webshop platform - ProjectXL.nl - CRMAV.com, usselerveenweg 96, 7546PJ Enschede. KvK 08086825 BTD-id NL001591506B24
Onder voorbehoud, aan op de website genoemde prijzen, voorraad, levertijden, fotos, videos en specificaties kunnen geen rechten worden ontleend.